Sportovní den

Dne 22. června proběhl na ZŠ Pastviny sportovní den druhého stupně. Po pondělních bouřkách při které byla poničená střecha a na hřišti vznikla vodní laguna, panovala mezi organizátory lehká nervozita, zda se turnaj vůbec uskuteční. Avšak po společné práci učitelů a žáků se voda ze hřiště vymetla a mohlo se začít. Nervozitu vystřídalo soupeření na hřišti.

            Trochu netradičně se hrál velký turnaj ve vybíjené, kde se ve skupinách proti sobě utkali žáci šestých a sedmých tříd, ve druhé části pak žáci osmých a devátých tříd. Každá třída do turnaje vyslala dva týmy. Nejdřív se hrála skupinová fáze turnaje, kde mnohdy favorit potvrdil svou roli, ale dočkali jsme se i vyrovnaných zápasů, které rozhodl až souboj kapitánů. Turnaj velkým kvapíkem spěl k nekompromisnímu play off, ve kterém už nebyl prostor na chyby. Nejlépe si turnajovým pavoukem mezi osmými a devátými třídami poradila IX.B, která během turnaje porazila všechny soupeře a slavila zasloužený triumf.

            Mezi šestými a sedmými třídami v play off došlo k několika překvapením.  Největším překvapením asi bylo, když suverén základních skupin VII.A ve čtvrtfinále nestačila na srdnatě bojující VI.A. Z celkového vítezství se pak radovala V.M, která v průběhu turnaje ukázala neuvěřitelný progres výkonu. Ze základní skupiny na poslední chvíli proklouzla do vyřazovacího souboje. Nabité sebevědomí zužitkovali v dalších bojích a slavili možná překvapivé, avšak zasloužené vítezství. Odměnou vítězům byl putovní pohár, který budou do dalšího turnaje hlídat, a možnost změřit síly v exhibičním zápase s výběrem učitelského sboru. Nutno podotknout, že hlavně zápas IX.B proti učitelům se proměnil v nekompromisní bitvu a velkou oslavu sportovního dne. Exhibice se rozhodovala až soubojem kapitánů, ve kterém více štěstí měli žáci IX.B.