Plavecká soutěž 3. – 5. ročníku

Po delší době se na ZŠ Pastviny konalo školní kolo plaveckých závodů. Ve středu 12. října byli připraveni žáci 3. ročníku. Každý si mohl vybrat plavecký styl, ve kterém zvládl rychle uplavat dvě délky bazénu. Soutěž ovládla děvčata z Montessori, za chlapce to byli žáci ze 3.A a 3.C. Nejlepší tři chlapci a tři děvčata postoupili na plavecké závody do Jundrova, kde se sešlo 14 brněnských škol. V jednotlivcích se umístili všichni z naší školy v první polovině, ve štafetě vybojovali naši plavci Uhlířová, Antošová, Šoková a Krejčíř krásné třetí místo.

Ve čtvrtek 25. října se městského kola plaveckých závodů zúčastnili vybraní žáci 4. a 5. ročníku. Ve velmi nabitém startovním poli nezůstali pozadu a obsadili krásné 6. místo ve štafetě.  Z dívek se nejlépe vedlo Elle Foltasové, která se umístila na krásném 13. místě z 56 plavkyň. Z kluků se nejlépe dařilo Vilémovi Šárfy, který obsadil 12. místo z 59 plavců.

Jak Vilém hodnotil svůj den na závodech si můžete přečíst sami:

„Na městském kole plaveckých závodů bylo celkem rušno. Přišlo mi, že voda byla tuhá, že záběry pod vodou nešly tak dobře cítit jako u nás na Pastvinách.

Na bazéně nás rozdělili do čtyř skupin (1. skupina holek, 2. skupina holek, 1. skupina kluků, 2. skupina kluků). Naše škola byla vždy v první skupině.

Musím poděkovat paní učitelce Pavlíně Kokojanové, celé IV.B a paní učitelce Markétě Cackové, že mě podporovaly.

Městské kolo se konalo na Jasanové, cesta trvala přibližně 25 minut. Závody probíhaly na malém školním bazéně a vyhlašování bylo v tělocvičně.

Měl jsem sice velkou trému, ale také radost a dobrý pocit z toho, že dělám něco důležitého pro naši školu.“

Fotografie