Španělská kuchyně

Určitě už mnoho z vás slyšelo o sladké španělské pochoutce – churros (čuros). Pod tímto názvem si můžeme představit křehké podlouhlé koblížky z odpalovaného těsta, které se namáčí do husté čokolády.
Ve Španělsku jsou velmi oblíbené a najdeme je v každé kavárničce či na jídelním lístku v restauraci. Pochází z města Zamora a jejich název je odvozen od plemene ovcí churra, jejichž zahnuté rohy připomínají jejich tvar. Ze Španělska se tato sladkost šířila dál do světa a dnes ji můžeme ochutnat také u nás.
Se španělštináři z osmých a devátých ročníků jsme se rozhodli, že si ji zkusíme dokonce sami připravit. V období kolem Vánoc jsme tedy zamluvili dvakrát školní kuchyňku, vybrali vhodný recept a domluvili se na surovinách. Žáci se u plotny střídali a churros se nám nakonec velmi povedly. Dokonce tak moc, že byl téměř nadlidský výkon je od talíře držet dál, abychom se stihli ještě vyfotit a přinést ochutnat i ostatním kolegům.
Myslím, že mohu za všechny zúčastněné říct, že jsme si celou akci velmi užili a doufáme, že nebyla poslední.